Boek
Nederlands

Onze adembenemende aarde : de wonderlijkste plekken van de wereld

Anita Ganeri (auteur), Tim Smart (illustrator), Steve Backshall (inleider)
+1
Onze adembenemende aarde : de wonderlijkste plekken van de wereld
×
Onze adembenemende aarde : de wonderlijkste plekken van de wereld Onze adembenemende aarde : de wonderlijkste plekken van de wereld

Onze adembenemende aarde : de wonderlijkste plekken van de wereld

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Overzicht van wonderbaarlijke plekken, dieren en planten over de hele wereld. Met foto’s en illustraties in kleur. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Aarde, Reizen
Titel
Onze adembenemende aarde : de wonderlijkste plekken van de wereld
Auteur
Anita Ganeri
Illustrator
Tim Smart
Inleider
Steve Backshall
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Amazing earth
Uitgever
[Amsterdam]: Van Holkema & Warendorf, copyright 2022
176 p. : ill.
ISBN
9789000380428 (hardback)

Besprekingen

Een informatief boek over de mooiste en bijzonderste natuurwonderen over de hele wereld. Het boek neemt de lezers mee langs geisers, uitgestrekte woestijnen, onderwaterwerelden en veel meer. Ook deelt het boek weetjes over de levende natuur, met aandacht voor bijzondere dieren en planten. Rijk geïllustreerd met foto’s en tekeningen in kleur. In informatieve en opgewekte stijl geschreven. Met woordenlijst. Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een internationaal bekende Britse schrijver en jeugdauteur van informatieve boeken. Haar werk werd in meer dan dertig landen uitgegeven. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site


Lees verder op Wikipedia