Boek
Nederlands

Sammie in de herfst

+1
Sammie in de herfst
×
Sammie in de herfst Sammie in de herfst

Sammie in de herfst

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Het is weer herst! Poesje Sammie plukt appels, harkt blaadjes bij elkaar en verzamelt kastanjes in het bos. En nu het hard waait en regent, kan hij fijn in zijn nieuwe regenjas naar buiten. Prentenboek met gestileerde illustraties in vrolijke, heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Herfst
Titel
Sammie in de herfst / [tekst en ill.] Anita Bijsterbosch
Auteur
Anita Bijsterbosch
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2017
[16] p., afwisselend met [12] halve p. : ill.
ISBN
9789044830705 (hardback)

Besprekingen

Sammie de kat geniet van de herfst. Hij plukt appels, harkt blaadjes bij elkaar en verzamelt kastanjes in het bos. En de harde wind en regen zijn goede redenen om fijn in zijn nieuwe regenjas naar buiten te gaan. Na al het buitenspelen en knutselen met de gevonden kastanjes is het tijd voor een verhaaltje, en dan naar bed. Want van zo’n drukke herfstdag word je lekker moe! De schrijfster/illustratrice combineert aansprekende, felle kleuren met herfstige bruintinten, in grote kleurvlakken zonder lijnen of schaduw. Het vierkante boek heeft afgeronde hoeken, stevige, glanzende pagina’s en halve tussenpagina’s waarop de illustraties doorlopen. Een vriendelijk peuterverhaal over hoe fijn de herfst is, vol herkenbare elementen voor kleintjes. Door de verschillende activiteiten die Sammie op een herfstdag onderneemt, leent het boek zich erg goed voor themalessen over dit seizoen. Eerder verscheen ‘Sammie in de lente’*. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Anita Bijsterbosch

Anita Bijsterbosch (Apeldoorn, 7 januari 1961) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Anita Bijsterbosch werd geboren in Apeldoorn. Als kind las en bestudeerde ze al graag prentenboeken. Deze ging ze later natekenen en verzon daar toen haar eigen verhaaltjes bij. Na haar middelbare school ging zij schilder- en tekenlessen volgen bij galerieën in de buurt van haar woonplaats. Ze leerde daar veel uit tekenboeken.

Loopbaan

Bijsterbosch debuteerde in 2012 haar eerste prentenboek Woesj!. Dit boek werd uitgegeven door Clavis Uitgeverij.

Bibliografie

  • (2012) Woesj!
  • (2014) De zoektocht van papa zeepaardje
  • (2014) Kameleon ziet kleuren
  • (2015) Ik ga als cowboy
  • (2015) Muisje wil dansen
  • (2016) Piept kleine muis alleen?
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties