Boek
Engels

Kant : vijftien filosofen over grondslagen en grenzen van de rede

Andreas Kinneging (redacteur), Paul De Hert (auteur), Maarten Colette (redacteur)
+1
Kant : vijftien filosofen over grondslagen en grenzen van de rede
×
Kant : vijftien filosofen over grondslagen en grenzen van de rede Kant : vijftien filosofen over grondslagen en grenzen van de rede

Kant : vijftien filosofen over grondslagen en grenzen van de rede

In de reeks:
Met Immanuel Kant (1724-1804) bereikt de westerse filosofie een hoogtepunt en wordt ze de invloedrijke en solide discipline zoals we die vandaag kennen.

In 'Kant. Vijftien filosofen over grondslagen en grenzen van de rede' laten academici uit Nederland en België hun licht schijnen op Kants tijdloze klassiekers op het vlak van het menselijke kenvermogen, de ethiek, de esthetica en het
Onderwerp
Kant, Immanuel
Titel
Kant : vijftien filosofen over grondslagen en grenzen van de rede / Andreas Kinneging, Paul de Hert en Maarten Colette (red.)
Redacteur
Andreas Kinneging Maarten Colette
Auteur
Paul De Hert 1965-
Taal
Engels
Uitgever
[Eindhoven]: Damon, © 2021
325 p.
ISBN
9789463403122 (paperback)

Over Andreas Kinneging

Andreas Antonius Maria Kinneging (Eindhoven, 26 februari 1962) is een Nederlandse hoogleraar rechtsfilosofie aan de Universiteit Leiden.

Levensloop

Kinneging groeide op in een katholiek gezin in Zeeland. Hij studeerde van 1979 tot 1984 politieke wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, waar hij zowel zijn kandidaats (1981) als zijn doctoraal (1984) cum laude behaalde. Hij specialiseerde zich in de politieke filosofie. Daarnaast studeerde hij ook filosofie en rechten, zonder deze studies evenwel af te ronden. Kinneging behoorde in de jaren tachtig tot de Nederlandse top in het gewichtheffen. In 1987 werd hij Nederlands kampioen in de gewichtsklasse tot honderd kilogram. Hij promoveerde op 1 oktober 1994 op het proefschrift Aristocracy, antiquity, and history. Kinneging is gehuwd met Naema Tahir.

Liberale periode

Van 1984 tot 1986 werkte hij als wetenschappe…Lees verder op Wikipedia

Suggesties