Boek
Spaans

El corazón helado

Almudena Grandes (auteur)

El corazón helado

In de reeks:
De sporen van de Spaanse Burgeroorlog en de Franco-tijd zijn in twee hedendaagse Spaanse families nog steeds zeer zichtbaar.
Extra onderwerp
Familie
Titel
El corazón helado
Auteur
Almudena Grandes
Taal
Spaans
Uitgever
Barcelona: Tusquets, 2007
933 p.
ISBN
9788483103739

Andere talen:

Besprekingen

Almudena Grandes (1960) had al omvangrijke romans op haar naam staan, maar haar nieuwste spant met bijna duizend pagina's de kroon. Het boek voert al een halfjaar de Spaanse boekentoptien aan en snijdt een zeer actueel theme aan: de groeiende nieuwsgierigheid van de kleinkinderen van de Burgeroorlog-generatie naar het verleden dat hun ouders en grootouders zo lang voor hen verborgen hebben gehouden. Grandes zet twee verhaallijnen uit. De eerste betreft de familie van een opportunistische Franco-adept die rijk is geworden dankzij verraad en bedrog. De tweede betreft een republikeinse familie die na de Burgeroorlog (1936-1939) uit moest wijken naar Frankrijk en daar vanwege de Tweede Wereldoorlog opnieuw het nodige voor de kiezen kreeg. Deze twee verhaallijnen vormen met hun talrijke vertakkingen een panoramische roman over de twee Spanjes die tot op de dag van vandaag tegenover elkaar zijn blijven staan: de franquisten (de winnaars) en de republikeinen (de verliezers). Door de twee ver…Lees verder

Over Almudena Grandes

Almudena Grandes Hernández (Madrid, 7 mei 1960) is een Spaanse schrijfster, columniste in het dagblad El País en vaste tafelgast in het radioprogramma Hoy por hoy van de zender Cadena SER.

Biografie

Hoewel Grandes al van jongs af aan schrijfster wil worden, studeert ze onder druk van haar moeder aan de faculteit van aardrijkskunde en geschiedenis aan de Complutense Universiteit van Madrid. Na die studie schrijft ze stukjes voor encyclopediën. Ze debuteert als fictieschrijfster met de erotische roman Las edades de Lulú in 1989 (vertaald als Episoden uit het leven van Lulu). De roman is een groot succes en is vertaald in meer dan 20 talen.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties