Boek
Nederlands

Machines op de boerderij

Agnès Vandewiele (auteur), Jean-Marc Leprêtre (illustrator)
+1
Machines op de boerderij
×
Machines op de boerderij Machines op de boerderij
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De prenten tonen diverse boerderijmachines, voorzien van een korte beschrijving: teeltmachines, maai- en oogstmachines, pers- en opslagmachines... Sommige prenten focussen op één machine, zoals de tractor of de melkmachine, met uitgebreidere uitleg.
Titel
Machines op de boerderij
Auteur
Agnès Vandewiele
Illustrator
Jean-Marc Leprêtre
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Engins de la ferme
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
19 p. : ill.
ISBN
9789044820133 (hardback)

Besprekingen

Dat de moderne boer de beschikking heeft over een breed scala aan machines wordt duidelijk gemaakt in dit hardkartonnen prentenboek. Op witte glimmende pagina's zijn al deze machines groot en realistisch afgebeeld in kleur. Machines die de grond bewerken, zaaien, oogsten en die de boer gebruikt bij het melken worden allemaal behandeld. Onder iedere plaat wordt in een korte tekst duidelijke uitleg gegeven. Deze tekstblokjes zijn heel informatief maar qua inhoud, zonder aanvullende uitleg, is het taalgebruik te moeilijk voor kleuters. En dat terwijl het boek zich daar, qua uitvoering, wel op richt. Zo ziet de boer er bijvoorbeeld uit als een speelpoppetje. Als kijkboek dus geschikt voor kleuters maar om er echt iets van te leren komt een oudere leeftijdsgroep in aanmerking. In dezelfde opzet verschenen ook de uitgaven 'Vrachtwagens' en 'Machines op de werf'*. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Machines op de boerderij

Groot kartonboek waarin diverse voertuigen en machines die op de boerderij gebruikt worden voorgesteld worden. We komen meer te weten over machines die de grond bewerken, die maaien en oogsten. In de melkstal zijn er machines die nodig zijn om te melken, terwijl er andere zijn die op het land gebruikt worden om de mest van koeien en varkens te verdelen, waarna de machines om te zaaien en te planten het werk van de boer verlichten. Ongelooflijk hoeveel machines met specifieke eigenschappen er nodig zijn om het werk op het land te verlichten en te versnellen. Mooi geillustreerde uitgave met beknopte, verklarende tekstblokken.