Elk jaar organiseren de Brusselse bibliotheken tijdens de Voorleesweek meertalige voorleesuurtjes.

Tijdens de Brusselse Voorleesweek 2019, Brussels Reads Aloud, in de derde week van november (16-24 november), organiseren de Brusselse Nederlandstalige bibliotheken in samenwerking met Foyer vzw naar goede gewoonte meertalige voorleesuurtjes.

Voor deze editie van Brussels Reads Aloud hebben de Brusselse bibliotheken de schijnwerpers op de Brusselse auteur en illustratrice Marjolein Pottie gericht. En dit vooral op haar Brusselse prentenboek Tram Bxl. Naast haar Nederlandse en tekstloze boeken zijn haar boeken ook vertaald in verschillende talen zoals het Noors, Frans, Engels, Sloveens, Japans, Chinees, Koreaans, Italiaans,... 

Bovenop de voorleesmomenten van Marjoleins boeken zijn er in de bibliotheken ook workshops met Marjolein Pottie zelf, knutsel- en kleuractiviteiten, boekentafels in alle bibliotheken, én een boekengeschenk voor de allerkleinsten.

Meerijden met een Voorleestram? Dat kan! Op zaterdag 16 november rijdt er een heuse Voorleestram in Schaarbeek uit. Dat kan dankzij de MIVB. Het meereizen met de voorleestram is gratis. Stap naar je bib voor alle info én je gratis ticket! Plaatsen zijn beperkt.

Op de voorleestram kun je genieten van verhalen in verschillende talen. Auteur Marjolein Pottie leest voor én een gekke conducteur komt je kaartje knippen. Bovendien ontvang je gratis het prentenboek Tram Bxl (1 per gezin). 

Programma Voorleestram

14.00: opstappen aan station Schaarbeek

14.25: aankomst Mariakerk

14.35: Vertrek tram naar Schaarbeek

14.50: aankomst station Schaarbeek

15.00: vertrek tram Mariakerk

15.15: aankomst Mariakerk

15.25: vertrek tram naar Schaarbeek

15.40: aankomst station Schaarbeek

 

Een warm dankjewel alvast aan alle voorleesvrijwilligers die in hun eigen ta(a)l(en) komen voorlezen.

Programma Brussels Reads Aloud:

We voegen hier ook aan toe dat bibliotheek Koekelberg een voorleessessie verzorgt op 20/11 om 14.00u. En op 16/11 rijdt de voorleestram uit. 14.00u vertrek aan station Schaarbeek (alle info bij je Brusselse bib).

 

Programma BRA 2019.png
Programma Brussels Reads Aloud 2019

 

BRUSSELS-READS-ALOUD_web-illustratie.jpg