Elk jaar organiseren de Brusselse bibliotheken tijdens de Voorleesweek meertalige voorleesuurtjes.

Tijdens de Voorleesweek 2018 in de derde week van november organiseerden de Brusselse Nederlandstalige openbare bibliotheken in samenwerking met de Vlaamse Gemeenschapscommissie en Foyer vzw naar goede gewoonte meertalige voorleesuurtjes.

Illustratie met dieren in tram
Illustratie © 2018 Leo Timmers

Voor deze editie van Brussels Reads Aloud hadden de Brusselse bibliotheken de schijnwerpers op Brussels auteur en illustrator Leo Timmers gericht. En zo kwam alles samen: voorlezen uit de boeken van Leo Timmers, in verschillende talen, zoals het Noors, Arabisch, Frans, Engels,... én het Nederlands . Naast de voorleesmomenten van Leo’s boeken waren er tekenworkshops met Leo zelf, de tentoonstellingen over Leo’s werk in Muntpunt en in Ukkel (De Dekenij), boekentafels in alle bibliotheken, cadeauboekjes voor de allerkleinsten,...

Een warme dankjewel aan alle voorleesvrijwilligers die in hun eigen ta(a)l(en) kwamen voorlezen - en vaak mee vertaalden.

BRUZZ besteedde ruim aandacht aan Brussels Reads Aloud met een reportage van het voorleesmoment in de bibliotheek van Evere en een interview met Leo Timmers.

 

Voorlezer met kindjes in de bibliotheek
© 2018 Michel Devijver