Elk jaar organiseren de Brusselse bibliotheken tijdens de Voorleesweek meertalige voorleesuurtjes.

Tijdens de Brusselse Voorleesweek 2019, Brussels Reads Aloud, in de derde week van november (16-24 november), organiseren de Brusselse Nederlandstalige bibliotheken in samenwerking met Foyer vzw naar goede gewoonte meertalige voorleesuurtjes.

Voor deze editie van Brussels Reads Aloud hebben de Brusselse bibliotheken de schijnwerpers op de Brusselse auteur en illustratrice Marjolein Pottie gericht. En dit vooral op haar Brusselse prentenboek Tram Bxl. Naast haar Nederlandse en tekstloze boeken zijn haar boeken ook vertaald in verschillende talen zoals het Noors, Frans, Engels, Sloveens, Japans, Chinees, Koreaans, Italiaans,... 

Bovenop de voorleesmomenten van Marjoleins boeken zijn er in de bibliotheken ook workshops met Marjolein Pottie zelf, knutsel- en kleuractiviteiten, boekentafels in alle bibliotheken, én een boekengeschenk voor de allerkleinsten.

Meerijden met een Voorleestram? Dat kan! Op zaterdag 16 november rijdt er een heuse Voorleestram in Schaarbeek uit. Dat kan dankzij de MIVB. Houd deze pagina in het oog! 

Een warm dankjewel alvast aan alle voorleesvrijwilligers die in hun eigen ta(a)l(en) komen voorlezen.

Vorig jaar vierden we Leo Timmers. Wie wil terugblikken: BRUZZ besteedde ruim aandacht aan Brussels Reads Aloud met een reportage van het voorleesmoment in de bibliotheek van Evere en een interview met Leo Timmers.

 

Programma BRA 2019.png
Programma Brussels Reads Aloud 2019

 

BRUSSELS-READS-ALOUD_web-illustratie.jpg