De Boekenbende op school is een "voorlees-op-maat-project" van de Brusselse bibliotheken waarbij leerlingen uit de hogere jaren van het middelbaar onderwijs verhalen gaan vertellen aan kinderen uit de 3de kleuterklas tijdens of na school.

Daarmee is de Boekenbende op School een variant van de Boekenbende aan Huis. De centrale doelstelling blijft dezelfde: verhalen en boekenplezier bij kinderen brengen die thuis weinig of niet met verhalen en boeken in contact komen. Maar ditmaal niet door aan huis voor te lezen, maar op de basisschool.

Voor de deelnemende kinderen is de Boekenbende op School een heel bijzondere belevenis : een voorlezer die speciaal voor hem of haar komt om verhalen te lezen en spelletjes te spelen.

Ook al speelt deze Boekenbende zich niet bij de gezinnen thuis af, toch ontstaat er fijne band tussen de voorlezers en de ouders die het heel erg waarderen dat jonge mensen boeken en verhalen komen vertellen voor hun kind.

Aan de Boekenbende op school is ook altijd een bibliotheekbezoek gekoppeld. Zo krijgen de ouders van de voorgelezen kinderen de kans om kennis te maken met de bibliotheek en er naderhand zelf langs te gaan met hun kind(eren).