Boeken bende

De Boekenbende is een leesbevorderingsproject van de Brusselse bibliotheken dat zich richt tot 5- en 6-jarige kinderen uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Gedurende minstens 5 opeenvolgende weken ontdekken deze kinderen en hun ouders het plezier van verhalen, liedjes en rijmpjes, prentenboeken en weetboeken en zoveel meer... Door de komst van een voorlezer, speciaal voor hen... Een belevenis die de kinderen en hun ouders én de voorlezers niet snel vergeten !

Boekenbende Boekenbende

Deelnemen?

Word voorlezer

Boekenbende aan huis

De Boekenbende aan Huis is een "voorlees-op-maat-project" van de Brusselse bibliotheken waarbij een voorleesvrijwilliger minstens 5 weken na elkaar boeken en verhalen gaat brengen aan huis, bij kinderen uit de 3de kleuterklas.

Boekenbende op school

De Boekenbende op School is een "voorlees-op-maat-project" van de Brusselse bibliotheken waarbij leerlingen uit het hoger middelbaar onderwijs boeken en verhalen gaan vertellen aan kinderen uit de 3de kleuterklas tijdens of na school.

Voorleestips

Hoe begin je er aan? Theoretische handleidingen zijn niet echt zinvol. Het is door het te doen dat je leert hoe het moet. Maar een aantal basistips kunnen je op weg helpen.

Boekenbende Xtra

Wil je graag je liefde en je enthousiasme voor verhalen delen met jonge kinderen? En kan je tussen november en maart tien keer één uur per week gaan voorlezen in een Brussels gezin? Dan is de Boekenbende Xtra iets voor jou! 

De boekenbende