De Boekenbende

De Boekenbende is een leesbevorderingsproject van de Brusselse bibliotheken dat zich richt tot 5- en 6-jarige kinderen uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Gedurende minstens vijf opeenvolgende weken ontdekken deze kinderen en hun ouders het plezier van verhalen, liedjes en rijmpjes, prentenboeken en weetboeken en zoveel meer... Door de komst van een voorlezer, speciaal voor hen... Een belevenis die de kinderen en hun ouders én de voorlezers niet snel vergeten.

Boekenbende aan Huis

De Boekenbende aan Huis is een voorlees-op-maat-project van de Brusselse bibliotheken waarbij een voorleesvrijwilliger minstens vijf weken na elkaar boeken en verhalen aan huis, bij kinderen uit de 3de kleuterklas, brengt.

Boekenbende op School

De Boekenbende op School is een voorlees-op-maat-project van de Brusselse bibliotheken waarbij leerlingen uit het hoger middelbaar onderwijs voorlezen aan kinderen uit de derde kleuterklas, tijdens of na school.

Boekenbende Extra

Wil je graag je liefde en je enthousiasme voor verhalen delen met jonge kinderen? En heb je zin om vanaf januari tot mei 2023 twaalf keer (fysiek of digitaal) voor te lezen en verhalen te vertellen aan een 5 à 6-jarige Brusselaar ? Dan is de Boekenbende Extra iets voor jou! 

Voorleestips

Hoe begin je aan voorlezen? Theoretische handleidingen zijn niet echt zinvol. Het is door voor te lezen dat je leert hoe het moet. Een aantal basistips kunnen je op weg helpen.

Boekenbende

Deelnemen?

Word voorlezer