De Leeslijn

De bibliotheek groeit met je mee!

De Brusselse bibliotheken werken samen aan een gemeenschappelijk, geïntegreerd leesbevorderingsprogramma voor het onderwijs. Het doel is om alle bestaande leesprojecten en -activiteiten zo goed mogelijk af te stemmen op de leesinteresses en -noden van kinderen en jongeren.

De Brusselse bibliotheek en haar leesactiviteiten groeit mee met de kinderen en jongeren. Voor elke leeftijd biedt de bibliotheek leesactiviteiten en projecten op maat aan. Alle projecten en activiteiten zijn onderling met elkaar verbonden zodat we de kinderen en jongeren stap per stap meenemen in een rijk boeken- en leesverhaal.

De rode draad doorheen de hele Leeslijn is leesplezier: kinderen en jongeren boeken laten ontdekken die hen raken en waarvan ze genieten.

Het Leeslijnjaar 2019-2020 staat in het teken van kunst, het thema van de Jeugdboekenmaand dat de Brusselse bibliotheken doortrekken naar het hele schooljaar.

De Brusselse bibliotheken pakken uit met boeiende leeslijsten, bibliotheekverkenningen, leesspelletjes en natuurlijk een Jeugdboekenmaandprogramma gevuld met vertelsessies, verteltheater, artistieke workshops en een heuse filosofieworkshop.


De bibliotheken werken voor de Leeslijn nauw samen met de scholen en verschillende onderwijsondersteunende organisaties. Maar de Leeslijn mikt ook op voorschoolse (consultatiebureaus en kinderdagverblijven) en op buitenschoolse initiatieven (vrije tijd, initiatief buitenschoolse opvang, jeugdcentra, wijkcentrum maatschappelijk kwetsbare jongeren...).

Wil je meer weten over de Leeslijn, neem contact met je lokale Brusselse bibliotheek. Of stuur een mailtje naar leeslijn@vgc.be.

 

Leeslijn_info_illustratie.png