Book Voyage!

Brusselaars brengen hun favoriete reisverhalen. Uit alle windrichtingen, in alle talen, op zes plekken in stad.

Op 5 juni brengen Brusselaars hun favoriete reisverhalen. Uit alle windrichtingen, in alle talen, op zes plekken in de stad. De Brusselse bibliotheken slaan de handen in elkaar voor een grote reisverhalencarrousel. Een hele dag lang kan je in parken in Brussel, luisteren naar vertellers die je doen wegdromen naar verre oorden. Iedereen en alle talen welkom. Book Voyage!

Book Voyage!

Book Voyage! is een activiteit van de Brusselse bibliotheken binnen het festival Brussels City of Stories dat plaats vindt op 13 mei, 5 juni en 11 juli 2021. Bekijk het programma op de website: storytelling workshops, open mic, podcastsessies in de stad,... voor elk wat wils!

Om het hele festival nog meer de doen leven doorheen de stad, zal de MIVB in al haar metro- en premetrostations een soundtrack uitzenden van stemmen en getuigenissen die begin 2021 werden verzameld door BNA-BBOT en Les microsondes. Een polyfone ode aan de Brusselse taal van vandaag waar je eindeloos naar kan blijven luisteren.

Op 5 juni vindt ook BOOK VOYAGE plaats, een meertalige reisverhalenfestival georganiseerd door de Brusselse bibliotheken en het MigratieMuseum. Brusselaars brengen hun favoriete reisverhalen. Uit alle windrichtingen, in alle talen, op zes plekken in de stad. Toegang is gratis.

Programma:

10:00 - 12:30 | Park van Vorst

Reis langs verre (w)oorden. Laat je meevoeren op de meertalige verhalencaroussel, snuister tussen de boeken of oefen je pen in een workshop kalligrafie. On y va ?

Locatie: grasplein aan de Guinguette, Villalaan 80, 1190 Vorst
Taal: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Portugees, Arabisch, ...
Voor wie: voor iedereen van 6 tot 99 jaar
Organisatie: Bibliotheek VorstBibliotheek Sint-Gillis en Bibliotheek Ukkel
 

11:00 - 14:00 | Viaductpark

Droom weg bij reisverhalen uit de hele wereld. Van de costas van Spanje tot de montañas van Peru. Steek je liever las manos uit de mouwen? Dan is de workshop risografie in het Solidariteitshuis iets voor jou. ¡ Vámonos de viaje !

Locatie: Viaductpark en Solidariteitshuis (bij regenval), Viaductlaan 133, 1050 Elsene
Taal: Nederlands, Spaans, ...
Voor wie: voor iedereen van 6 tot 99 jaar
Organisatie: Bibliotheek Sans Souci i.s.m. Instituto Cervantes en Studio Frau Steiner
 

12:00 - 14:00 | MigratieMuseumMigration

Door de jaren heen verzamelde Guiding Song verhalen van vluchtelingen en asielzoekers in Brussel. In 'On the Move: Poems and Songs of Migration' ga je op ontdekkingstocht door die verhalen en voeg je je eigen belevenissen van de stad toe. Bezoek ondertussen het prachtige museum en bekijk reisverhalen op video. Iedereen en alle talen welkom. We're all creatures on the move!

Locatie: Werkhuizenstraat 17, 1080 Molenbeek
Taal: Nederlands, Frans, Arabisch, Spaans, Engels, Farsi, Tigrinya, ...
Voor wie: voor iedereen van 6 tot 99 jaar
Organisatie: Guiding Song i.s.m. MigratieMuseumMigration en Foyer
 

14:00 - 16:00 | Elisabethpark

Lezen is altijd een beetje reizen. Met reisverhalen krijg je dus zéker waar voor je geld. Zoek een plaatsje in het gras en luister naar vertellers in allerlei talen. Met een knutsel- en leesplekje voor kinderen en een boekenstand om in te grasduinen. Porniți într-o călătorie...

Locatie: kiosk van het park, 1081 Koekelberg
Taal: Nederlands, Roemeens, Arabisch, Pools, Brussels, ...
Voor wie: voor iedereen van 6 tot 99 jaar
Organisatie: Bibliotheek BoekelbergBibliotheek Sint-Agatha-Berchem en Bibliotheek Jette
 

14:00 - 17:00 | Liedekerkepark en Sint-Joostplein

Er reist een oud ras van vertellers door de straten van Sint-Joost. Hou je ogen open, leg je oren te luister, en herontdek de verhalen in alle talen van Nasreddin Hodja, Pinokkio, Tijl Uilenspiegel, Manneken Pis en vele anderen. Ozanlar şehire geldiler!

Locatie: Sint Jooststraat 54/64 en Sint-Joostplein, 1210 Sint-Joost
Taal: Nederlands, Frans, Turks, Brussels, ...
Voor wie: voor iedereen van 6 tot 99 jaar
Organisatie: Bib Joske en Bib Josse i.s.m. Pierre Chemin en Le Cordon
 

17:00 - 19:00 | Leesstraat Muntpunt

Elke zomer rijst midden in de drukke stad, tussen bib en opera, de Leesstraat op. Daar gaat vandaag, terwijl jij nipt van een aperitief, een schatkist aan reisverhalen open. Sommige oud, andere zó nieuw dat de inkt nog moet drogen. Want speciaal voor Book Voyage! kropen Het Schrijfgezelschap en Brussels Writers' Circle in hun pennen. What a trip! 

Locatie: Koninginnestraat, 1000 Brussel
Taal: Nederlands, Frans, Engels, ...
Voor wie: vanaf 12 jaar
Organisatie: Muntpunt i.s.m. Het Schrijfgezelschap en Brussels Writers' Circle
 

Book Voyage!