1 Stad 19 Boeken

Met 1 Stad, 19 Boeken zetten de Brusselse bibliotheken van half juni tot half september 19 uitgelezen boeken in de kijker. De boeken werden gekozen door 19 leesambassadeurs: Brusselaars met een uitgesproken voorliefde voor literatuur.

De boeken en leesambassadeurs komen uit alle windstreken en verbeelden Brussel als smeltkroes, als wereldstad, als kleurrijk en taalrijk geheel. 1 Stad 19 boeken bereidt zich nu voor op de editie van volgend jaar, maar je kunt nog altijd de boeken lezen! De lijst vind je onderaan deze pagina. Veel leesplezier!

Met 1 Stad, 19 Boeken zetten de Brusselse bibliotheken van half juni tot half september 19 topboeken in de kijker. Gekozen door 19 Brusselaars die graag lezen. De boeken zijn een aanleiding, een excuus, én een vertrekpunt. Om te praten, te delen, te inspireren.

De leeslijst

Voor de derde keer op rij zorgden de Brusselse bibliotheken tijdens de zomermaanden voor een fijne leeslijst. Boeken in een breed spectrum (fictie, non-fictie, poëzie, graphic novel) uit de rijke oogst van 2019 en 2020, in het Nederlands (of het Engels als het nog niet vertaald is).

De mensen achter de boeken

Om tot deze diverse leeslijst te komen, deden de Brusselse bibliotheken een beroep op hun publiek. 19 Brusselaars die graag lezen, gaven hun tips en favorieten door. Mensen zoals jij en ik, met verschillende smaken, verschillende perspectieven, verschillende verhalen. Ze werken, ze leven, ze lezen. En dat willen ze graag delen, met jou.

Leesplezier

Met dit initiatief zetten de Brusselse bibliotheken andermaal in op lezen en leesplezier. Ze zetten hun rol van curator in de verf. Lezers kunnen immers verdwalen in het uitgebreide boekenaanbod. Een zomerselectie van 19 boeken wijst de weg. Je kunt nog het hele jaar door van deze boeken genieten. Wij bereiden ons intussen voor op de volgende editie!

1 Stad 19 Boeken - editie 2020