1 Stad 19 Boeken

Met 1 Stad, 19 Boeken zetten de Brusselse bibliotheken van half juni tot half september 19 uitgelezen boeken in de kijker. De boeken worden gekozen door 19 leesambassadeurs: Brusselaars met een uitgesproken voorliefde voor literatuur.

De boeken en leesambassadeurs komen uit alle windstreken en verbeelden Brussel als smeltkroes, als wereldstad, als kleurrijk en taalrijk geheel.

Veel leesplezier!

Met 1 Stad, 19 Boeken zetten de Brusselse bibliotheken van half juni tot half september 19 topboeken in de kijker. Gekozen door 19 Brusselaars die graag lezen. De boeken zijn een aanleiding, een excuus, én een vertrekpunt. Om te praten, te delen, te inspireren.

Veel leesplezier!

 

 

De leeslijst

Voor de derde keer op rij zorgen de Brusselse bibliotheken tijdens de zomermaanden voor een fijne leeslijst. Boeken in een breed spectrum (fictie, non-fictie, poëzie, graphic novel) uit de rijke oogst van 2019 en 2020, in het Nederlands (of het Engels als het nog niet vertaald is).

De mensen achter de boeken

Om tot deze diverse leeslijst te komen, deden de Brusselse bibliotheken (meer nog dan vorig jaar) een beroep op hun publiek. 19 Brusselaars die graag lezen, gaven hun tips en favorieten door. Mensen zoals jij en ik, met verschillende smaken, verschillende perspectieven, verschillende verhalen. Ze werken, ze leven, ze lezen. En dat willen ze graag delen, met jou.Binnenkort kun je via deze link kennis maken met de 19 1 Stad 19 Boeken-ambassadeurs. Of haal rond 20 juni je BRUZZ-magazine. Daar zit een extra bijlage bij, gewijd aan 1 Stad 19 Boeken. Ook in je bib vind je dit gratis magazine.

De activiteiten

Zin in het bijwonen van een online lezing, online ontmoeting met een auteur of een live-wandeling doorheen Brussel? Dat kan! Ontdek de 1 Stad 19 Boeken-activiteiten.

 

De junior-versie

Bibliotheek Sans-Souci werkte een junior-versie uit. Met deze jeugdcollectie komt je kroost de zomer zo door. Negen weken zomervakantie, dus voor elke week een fantastisch boek!

 

Leesplezier

Met dit initiatief zetten de Brusselse bibliotheken andermaal in op lezen en leesplezier. Ze zetten hun rol van curator in de verf. Lezers kunnen immers verdwalen in het uitgebreide boekenaanbod. Een zomerselectie van 19 boeken kan de weg wijzen.

Wat lees jij deze zomer?

 

1 Stad 19 Boeken - editie 2020