1 Stad 19 Boeken

Met 1 Stad, 19 Boeken zetten de Brusselse bibliotheken van half juni tot half september 19 uitgelezen boeken in de kijker. De boeken worden gekozen door 19 leesambassadeurs: Brusselaars met een uitgesproken voorliefde voor literatuur.

De boeken en leesambassadeurs komen uit alle windstreken en verbeelden Brussel als smeltkroes, als wereldstad, als kleurrijk en taalrijk geheel.

Veel leesplezier!

De leeslijst

Even wachten op de nieuwe leeslijst. Voor de derde keer op rij zorgen de Brusselse bibliotheken immers tijdens de zomermaanden voor een fijne leeslijst. Dit jaar hebben we een keurselectie aan Brusselse ambassadeurs die voor fijn zomerleesvoer zullen zorgen. Van boswachter en trambestuurder tot cineaste en imker. Dat beloofd!

Brussel, meertalige stad

Behalve Frans, Nederlands en Engels worden er nog heel wat andere talen gesproken in Brussel. Zowel individuen als gemeenschappen zijn om verschillende redenen in Brussel beland en maken deel uit van het geheel. 1 Stad, 19 Boeken staat zo symbool voor de kleurrijke en taalrijke smeltkroes die Brussel is.

Boeken lezen in het Arabisch, Spaans of Bulgaars? Je vindt nog meer anderstalige boeken, maar ook films en muziek, in de  anderstalige collectie van de Brusselse bibliotheken.

De mensen achter de boeken

Om tot deze diverse leeslijst te komen, doen de Brusselse bibliotheken een beroep op hun publiek en netwerk. 19 Brusselaars met een grote liefde voor literatuur worden aangesproken en geven hun tips en favorieten door. Zij treden op als ambassadeur voor ‘hun’ boek, ‘hun’ taal, ‘hun’ gemeenschap.

Leesplezier

Met dit initiatief zetten de Brusselse bibliotheken andermaal in op lezen en leesplezier en zetten hun rol als curator in de verf. Lezers kunnen immers verdwalen in het uitgebreide boekenaanbod. Een zomerselectie van 19 boeken kan de weg wijzen!

Aftellen naar de zomer voor zon en 19 boeken!

Campagnebeeld 1S19B - 2019

1S19B_2019_FB_1152x315.png